Как да го Привлечеш Отново Ако се Отдръпва

Как да го Привлечеш Отново Ако се Отдръпва

Има ли във връзката ви стрес и напрежение заради постоянни спорове и караници с мъжа до вас, в които той сякаш изобщо не слуша и не го интересува какво става?

Притеснявате ли се, че не можете да постигнете взаимно разбиране, защото всеки път като заговорите за това какво чувствате или искате, той се ядосва и става неспокоен?

Сякаш ВИЕ имате някакъв проблем?

Като че ли вие грешите като не се съгласявате с него или като споделяте чувствата си?

Ако сте като повечето разумни жени, всичко, което искате, е малко разбиране.

Знам колко болезнено и разстройващо може да е, когато ЕДИНСТВЕНАТА пречка за близка и стабилна връзка с мъжа до вас са постоянните незразбирателства.

Но ще ви разкрия две тайни, с които да подобрите комуникацията си и да прeкратите препирните още днес.

Тайна №1: Създай “Безопасно Място”, за да Комуникираш Нуждите и Чувствата си

Причината, която кара повечето мъже да реагират негативно, когато се опитате да говорите за вашата връзка е защото те усещат критика в думите ви.

Мъжете искат да си мислете, че са перфектни. Още повече, мъжете искат да знаят, че харесвате тяхната личност и техните действия.

Затова като им кажете, че има нещо, което ви е наранило или е “грешно”, те имат усещането, че не ги харесвате и не ви правят щастливи.

Разбира се, тогава един мъж ще се опита да “поправи” грешното. Защото той трябва да намери начин да го направи, за да знае, че доставя удоволствие на жената до него.

Работата е там, че най-важното нещо за мъжа в една връзка е да знае,  че той самият, прави жената ЩАСТЛИВА.

Сега като знаете всички тези важни неща за това какво мислят и чувстват мъжете, какво можете да направите, за да използвате това в отношенията си с тях?

За да спрете този цикъл, в който мъжът се чувства постоянно критикуван, трябва да намерите “безопасно място” преди да говорите и да споделяте чувствата си с него. Това означава да казвате какво чувствате и от какво имате нужда без критики, оценки и драми.

Тайна №2: Емоциите за Заразни

Забелязали ли сте, че ако сте в неутрално спокойно настроение и ви се обади приятел, който е много развълнуван заради нещо хубаво, вие също автоматично започвате да се умихвате и да се радвате?

Или ако е депресиран и без настроение, вие също започнете да се чувствате така?

Така е, защото емоциите са заразни и обикновено по-силните емоции (радост, депресия) въздействат на по-слабите емоции (спокойствие, замисленост).

Защо това е важно да се знае като става дума за по-добра комуникация и по-малко спорове?

Ако се обърнете към мъжа до вас и сте ядосани, разстроени или раздразнени, е много по-малко вероятно той да откликне на това, което казвате или дори да ви изслуша внимателно. Той просто ще отрази като огледало вашите емоции. Затова е важно да комуникрате без много емоции, за да може той наистина да СЛУША И ЧУЕ това, което искате да му кажете, а не само да реагира на настроението ви.