Грешки в Общуването, Които Вероятно Правиш

Грешки в Комуникацията, Които Вероятно Правиш

Ако сте били разстроени по повод общуването с мъже, готов съм да се обзаложа, че поводът е бил едно от двете:

Грешка в Общуването №1: Споделяш Прекалено Много Чувства

Това се случва, когато първи СПОДЕЛИТЕ ЧУВСТВАТА си към него – и често жените го правят – защото вярват, че това ще го накара в замяна да разкрие и своите чувства към тях.

Нещата се случват по различен начин при мъжете, и това не е добър подход да накарате един мъж да се “разкрие” към вас и да осъзнае чувствата си.

Прекаленото говорене и споделяне на чувства всъщност може да ви навреди повече отколкото да ви помогне. Това е особено вярно в случаите, когато имате връзка с мъж, които вече се държи дръпнато и отказва да споделя.

Ето каква е работата:

Ако има едно нещо, което тряба да знаете за мъжа е, че говорейки повече за чувствата си към него НЕ Е начина да разберете НЕГОВИТЕ чувства към вас.

Това води до следващата много разпространена грешка в комуникацията.

Грешка в Общуването №2: Необосновани Очаквания

От всички неща, които могат да се объркат в една връзка научих, че тази грешка причинява най-много болка и притеснение, и води до най-много раздели.

Наблюдавал съм как това се случва отново и отното на познати жени – мои приятели, сестра ми, колеги. Получавам и много писма от жени, които ми пишат, за да ми  разкажат тази така добре позната история.

Става дума за ситуацията, в която една жена често очаква връзката да се развие в нещо по-сериозно, но остава разочарована като разбере, че мъжът не иска същото.

Обикновено нещата се развиват по един от два начина: Жената знае какво иска от връзката, но не споделя от страх да не разклати лодката и се надява, че всичко ще се нагласи от самосебе си.

Или, когато жената разбере, че тя и мъжът искат различни неща, но се преструва, че не е проблем за нея връзката да остане неангажираща.

Тази наклонена плоскост е много хлъзгава и води към неизбежната катастрофа. Емоциите ще започнат да се трупат в жената, докато тя не може повече да търпи и ще избухне в конфронтация. Точно тогава мъжът се затваря повече от всякога или изчезва завинаги.

Бъди Наясно с Това, Което Искаш

Първата стъпка да избегнете тези две грешки в комуникацията и да предотвратите раздяла е да знаете много ясно какво искате в една връзка.

Това ще ви помогне да насочите вниманието и мислите си във всякакви положителни посоки и да привлечете правилните ситуации и хора в живота си.

Следващата стъпка е да се научите да комуникирате чувствата си без драми и силни емоции, за да накарате мъжа отсреща да слуша и да отговори вместо да се отдръпне завинаги. Има определени думи и език на тялото, които помагат да направите точно това.